Ce ne așteaptă în valul șase al pandemiei?

66

Medicul Octavian Jurma a vorbit despre evoluția valului șase al pandemiei de coronavirus. Din informaţiile acestuia, în cursul săptămânii trecute au fost înregistrate primele semne de încetinire a valului 6-Omicron-BA5.

Astfel, Octavian Jurma a vorbit despre valul șase al pandemiei de coronavirus, dar și despre cele mai recente date publicate de autorități. Într-o postare pe contul personal de socializare, acesta susține că datele privind pandemia de coronavirus confirmă primele semne de încetinire.

Pe de altă parte, medicul explică că ce este mai rău încă nu a trecut, adăugând că viteza de creştere a internărilor în rândul copiilor rămâne la valori mai ridicate decât în rândul adulţilor.

În precizările sale, „Săptămâna trecută a adus primele semne de încetinire a valului 6-Omicron-BA5, conform datelor oficiale. Astfel, numărul de cazuri noi a crescut cu 60%, cu 30% mai lent decât în săptămâna precedentă. De asemenea a scăzut şi viteză de creştere a mediei internărilor atât în rândul adulţilor cât şi al copiilor.

Chiar şi aşa, viteza de creştere a internărilor în rândul copiilor rămâne la valori mai ridicate decât în rândul adulţilor, trend care sper să se inverseze de săptămâna viitoare”, a scris, luni seară, pe Facebook, medicul Octavian Jurma.

În ceea ce privește estimările pentru următoarea perioadă, medicul susține că se așteaptă ca în cursul zilei de marți să fie raportarea 6.000 de infectări cu noul coronavirus la nivel național.

Totuși el a mai adăugat că până în luna august ne putem aștepta în continuare la mii de infectări.

„Vestea bună este că, dacă acceleraţia continuă să scadă, e posibil să ne menţinem sub 10,000 de cazuri până în luna august când ne putem aştepta la un vârf al valului 6 şi la intrarea în platou sau faza descendenţa”, mai afirmă medicul.

Octavian Jurma, despre situația din spitale

Octavian Jurma a prezentat și cel mai sumbru scenariu, dar și cel mai optimist. Potrivit acestuia, ”cel mai optimist scenariu acum este platou sau faza descendenţa în august urmată de o nouă faza de creştere în septembrie/octombrie”.

Referitor la situația din unitățile sanitare, medicul susține că există posibilitatea ca numărul de spitalizări şi decese să fie mai aproape de valorile din valul 5-Omicron-BA1/2 decât cele din valul 4-Delta.

În viziunea sa, „Este probabil că numărul de spitalizări şi decese să fie mai aproape de valorile din valul 5-Omicron-BA1/2 decât cele din valul 4-Delta, deci situaţia va fi dificilă dar gestionabila în spitale cel puţin până în toamnă”, a mai afirmat Jurma.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata