Ce prevede decretul dat joi de preşedintele rus Vladimir Putin?

41

 Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare, spune că decretul dat joi de Vladimir Putin ce prevede creșterea dimensiunii armatei ruse începând cu ianuarie 2023 este puțin probabil să genereze o putere de luptă semnificativă în viitorul apropiat și indică faptul că este puțin probabil ca Putin să ordone o mobilizare în masă în curând.

Concret, decretul mărește efectivul nominal al forțelor armate ruse cu 137.000 de militari, de la 1.013.628 la 1.150.628, începând cu 1 ianuarie 2023.

În acest sens, armata rusă încearcă probabil să recupereze pierderile din invazia sa în Ucraina și să genereze forțe pentru a-și susține operațiunea în Ucraina.

Însă, anunțul unui obiectiv relativ modest (dar probabil tot de neatins) de creștere a efectivelor totale, sugerează în mod clar că Putin rămâne hotărât să evite mobilizarea completă.

Este puțin probabil ca Kremlinul să genereze suficiente forțe pentru a ajunge la un efectiv final de peste 1.150.000 de soldați, așa cum prevede decretul.

Din punct de vedere istoric, armata rusă nu și-a atins obiectivele privind efectivele finale.

„Obstacole majore”

În contextul militat total, în anul 2022, înainte de invazia pe scară largă în Ucraina, aceasta avea doar aproximativ 850.000 de militari în serviciu activ, mult sub ținta nominală de peste un milion.

În prezent, Rusia se va confrunta probabil cu obstacole majore în a adăuga rapid un număr mare de soldați noi.

Mai mult, în afară de provocările cu care se confruntă recrutorii ruși, capacitatea de instruire a Rusiei a scăzut probabil după 24 februarie, de când Kremlinul a desfășurat elemente de instruire pentru a participa la lupte în Ucraina, iar acestea au suferit pierderi.

Rusia ar putea folosi ciclul de recrutare de toamnă din octombrie 2022, care ar trebui să aducă aproximativ 130.000 de oameni, pentru a reface pierderile rusești, care se pare că se ridică la zeci de mii de morți și răniți grav.

Pe de altă parte, Kremlinul ar putea, alternativ, să folosească noile efective nominale din decret pentru a încorpora în mod oficial în armata rusă forțele așa-ziselor republici Donețk și Lugansk și/sau noile unități de voluntari ruși care nu fac parte în mod oficial din armata rusă.

În momentul de faţă, adaosul efectiv la puterea de luptă a Rusiei în orice astfel de caz ar fi foarte mic.

Sursa: Hotnews.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata