Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi alcool o lună?

Foto: educolingo.com
147

An de an, sălile de sport devin tot mai neîncăpătoare, oamenii dorind să înceapă luna ianuarie cu dreptul. Se fac planuri, promisiuni, multe dintre ele fiind legate de un stil de viață echilibrat, sănătos, mai ales după excesele culinare făcute în perioada sărbătorilor de iarnă.

În acest sens, un medic a dezvăluit ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi alcool o lună. Se pare că schimbările sunt uriașe.

În general, în timp ce luna decembrie este dedicată cadourilor, vizitelor la rude și prieteni și răsfățului culinar, în luna ianuarie se pun în aplicare planurile de refacere a organismului după maratonul de mâncare și băutură.

Astfel, tot mai mulți aleg să ia măsuri drastice în primele patru săptămâni ale anului, petrecând ore bune la sala de sport, alergând în aer liber și eliminând din meniul zilnic o serie de alimente și produse, iar primul pe listă este şi alcoolul.

Un medic din Marea Britanie a explicat ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi alcool o lună. Cu toate că primele zile vor fi destul de dificile, efectele benefice se vor face simțite la scurt timp: piele luminoasă, somn odihnitor.

În recomandările specialistului, ficatul are nevoie de în jur de patru până la șase săptămâni pentru a se recupera după o sesiune de băut intens.

Somn odihnitor

În această perioadă, te vei trezi simțindu-te mult mai puțin obosit și mai plin de energie după o săptămână de la momentul în care ai renunțat la alcool. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul întrerupe ciclul normal de somn, eliminând etapa REM.

Hidratare corectă

Apoi, a te simți complet deshidratat și a suferi de o durere de cap puternică vor fi în curând doar amintiri îndepărtate. Consumul de alcool înseamnă că pierzi de aproximativ patru ori mai mult lichid decât cantitatea pe care ai consumat-o de fapt.

Starea ta de spirit și concentrarea vor fi îmbunătățite, iar frecvența durerilor de cap va scădea.

Vei arăta mai bine

Cu un nivel mai bun de hidratare, va însemna și o îmbunătățire a aspectului pielii.

Te vei îmbolnăvi mai rar

În opinia medicului, renunțarea la alcool întărește sistemul imunitar. Funcția hepatică va crește semnificativ atunci când elimini băutura din dietă timp de o lună.

Sursa: Playtech.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online