Cum arată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni?

94

 

Specialiștii în meteorolgie au prezentat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Așadar, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale în următoarele trei săptămâni în România, au arătat meteorologii în prognoza pentru perioada 21 noiembrie-19 decembrie.

Astfel, săptămâna 21.11.2022 – 28.11.2022

Valorile termice vor fi mai înalte decât cele specifice pentru săptămână care urmează în cea mai mare parte a țării, dar în mod special în regiunile sudice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, estice și centrale.

Pentru săptămâna 28.11.2022 – 05.12.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Așadar, regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali.

Săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022

Temperaturile medii vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile din țară.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile nord-vestice și în zona muntoasă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Doar în săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea în București, vineri, pe 18 noiembrie

În Capitală vremea va fi caldă și prietenoasă în luna noiembrie. Temperaturile vor urca până la 13 grade, vântul rămâne activ, iar spre seară şi la începutul nopţii este posibil să se înregistreze precipitații. Minima, în creştere față de noaptea trecută, ajunge pe la 8 grade.

Cum va fi vremea la munte

La munte vremea va fi închisă și se vor înregistra precipitaţii consistente în a doua parte a zilei. În nordul Orientalilor şi în zonă înaltă din celelalte masive o să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În rest, se vor înregistra precipitații sau o să cadă lapoviţă. Temperaturile scad faţă de zilele trecute, iar pe creste vântul va bate tare, cu 80…90 KM/h.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro