Gruparea de hackeri Killnet cere eliberarea românului Ioan Feher

Foto: antena3.ro
100

Gruparea de Hackeri Killnet  lansează un avertisment României şi cere eliberarea lui Ioan Feher, românul de 23 de ani care locuiește în Marea Britanie și care se presupune că ar fi făcut parte din această grupare.

Într-un mesaj postat pe Telegram, hackerii fac un apel la Guvernul României, precizând că Ioan Faher nu are nicio legătură cu gruparea. Totodată, aceștia susțin că tânărul trebuie lăsat în pace, indiferent dacă susține sau nu Rusia.

În contextul avertismentului, gruparea adaugă că în cazul în care tânărul nu va fi eliberat în 48 de ore, hackerii vor distruge România, dar și Marea Britanic și Republica Moldova.

Astfel, “Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum poți să le spui oamenilor tăi că un tip ne-a ajutat cu atacurile?

E o prostie. Aveați nevoie de orice persoană care să ia vina pentru prăbușirea României. Lăsați-l în pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un infractor. Dacă nu este eliberat în 48 de ore, voi distruge România, Marea Britanie și Moldova”, a transmis gruparea rusă.

Mai mult, hackerii au mai spus că autoritățile își vor da seama doar în acel moment ce greșeală imensă au putut să facă.

În avertizările lor, “Abia atunci veți începe să vă dați seama că ați făcut o greșeală. Atacul asupra României a fost oprit! Aștept decizia dumneavoastră! Aștept și eliberarea lui Ioan Feher!”, mai precizează gruparea.

Anunțul făcut de Lucian Bode

De fapt, avertismentul grupării de hackeri vine după ce Ministrul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că un român a fost implicat în atacurile cibernetice rusești din ultimele zile asupra României.

Ministrul Lucian Bode mai precizat că tânărul a fost arestat de poliția britanică, la cererea autorităților române. Astfel, „După aceste atacuri, specialiștii MAI, ai Poliției și ale altor structuri au desfășurat activități prin competența legală de contracarare a atacurilor, de protecție a site-urilor și de identificare a responsabililor.

Astfel, a fost identificată o persoană bănuită, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care a susținut activitatea grupării infracționale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din rusă în română a materialelor infracționale. A indicat și ce site-uri din România ar putea fi atacate”, a declarat ministrul.

Cine este, de fapt, Ioan Feher?

În prezent, Ioan Feher este numele românului din Marea Britanie care i-a ajutat pe hackerii de la Killnet să lanseze atacurile cibernetice asupra unor site-uri din România.

Concret, până acum, autoritățile au precizat că bărbatul i-ar fi ajutat pe hackerii pro-ruşi să blocheze site-urile unor instituţii importante din România.

Autoritățile române au mai prezentat și modul de operare al acestuia. Sursele citate anunțau că Feher le-ar fi propus hackerilor de la Killnet site-uri din România care ar putea fi atacate şi îi ajuta la schimb cu traducerea unor articole, explicându-le care sunt site-urile de ştiri ce sunt împotriva propagandei ruse.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online