În România, ANM a actualizat prognoza meteo și a emis o avertizare de cod galben de ultimă oră

16

În ţara noastră, vremea va fi capricioasă complet în următoarele ore în aproape jumătate din țară. Astfel, ANM a emis o avertizare meteorologică de ultimă oră.

În avertizarea ANM care intră în vigoare miercuri la ora 12 și expiră de abia joi dimineață la ora 8.00, un număr de 21 de județe din țară sunt vizate de cod galben de ploi.

În intervalul menționat instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, avertizează ANM. În ceea ce privește zonele vizate, meteorologii anunță că în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice.

Zonele vizate de codul galben emis de ANM

În contextul ANM, în zonele menționate anterior vor fi și intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…70 km/h și pe arii restrânse 80…90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, mai precizează aceasta.

Zonele vizate de avertizarea de cod galben sunt județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Bistrița Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Suceava, Botoșani, Neamț, Mehedinți și Gorj.

Meteorologii anunță că fenomenele vor fi prezente pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi, dar și  în restul teritoriului. Totodată, pe parcursul zilei de joi, acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.

De joi, vremea va reveni la normal odată ce codul galben va expira. Potrivit prognozei meteo emise de ANM, temperaturile maxime ajung la 31 de grade în anumite zone, în timp ce minimele se vor situa între 8 și 19 grade.

Cum va fi vremea joi? Prognoza meteo ANM

Din punct de vedere meteorologic, joi 26 mai, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţãrii noastre, dar şi instabilã. Temperaturile maxime se vor încadra între 22…31 grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 8…19 grade.

La nivel național, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în special în a doua parte a zilei. Tot în a doua partea a zilei vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice şi izolat condiţii de grindinã în zonele montane şi submontane, local în centru şi sud. Vântul va prezenta intensificãri la munte, în special pe crestele munților Carpaţi Meridionali, iar local şi cu viteze mici şi în celelalte zone.

În București vremea va fi instabilă în cursul zilei de joi. Temperaturile maxime ajung la 30 de grade, iar minimele vor fi de 15 grade. Pe de altă parte, vor exista înnorări temporar accentuare, dar și perioade cu averse, intensificări ale vântului, dar și descărcări electrice.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata