Metoda de escrocherie prin care oamenii cred ca se imbogatesc

Un domn de 51 de ani din Timis a vrut sa se imbogateasca peste noapte. Din pacate, s-a trezit mai sarac cu 7 mii de euro. Omul a vrut sa-si vanda masina de cusut nemteasca după ce a observat un anunt conform caruia un colectionar ofera pentru modelul sau 60 de mii de euro. Insa, cum omul nu avea acte pentru produs, cumparatorul l-a pus in legatura cu un barbat care, pentru 7 mii de euro, urma sa ii elibereze un certificat pentru masina de cusut. A platit pentru document, dar cand sa bata palma, colectionarul a disparut.

„Colectionar german, cumpar masini de cusut nemtesti, ofer intre 45 si 55 de mii de euro, plata pe loc, la domiciliu”.

Un astfel de anunt l-a convins rapid pe barbatul hotarat sa faca bani din vanzarea masinii de cusut pe care o avea. A vorbit la telefon cu presupusul colectionar, acesta i-a oferit 60 de mii de euro, iar tranzactia parea ca si facuta.

Ceea ce parea o afacere banoasa, s-a transformat intr-o paguba enorma.

„A fost pus in contact cu un alt individ care i-a solicitat 7.000 de euro pentru eliberarea unui certificat de autenticitate. Dupa ce a achitat aceasta suma, acesta a incercat din nou sa il contacteze, din pacate fara succes, pe asa zisul colectionar”, spune Bogdan Nitu , purtator de cuvant IPJ Hunedoara.

Potrivit intelegerii, dupa cumpararea certificatului, barbatul inselat l-a asteptat pe colectionar sa ii bata la usa cu restul banilor. Dar, nici macar nu i-a mai raspuns la telefon.

„Omul s-a facut nevazut si noi nu ne-am dat seama ca era teapa. Dupa aceea ne-am dat noi seama ca a fost o minciuna, cand am ajuns acasa. Am mers direct la politie”, declara fiul barbatului inselat.

Cele doua persoane implicate in inselaciune sunt cautate acum de politisti. Oamenii legii incearca sa recupereze si cei 7 mii de euro pierduti de barbatul credul. Daca vor fi gasiti vinovati, cei care l-au inselat risca pâna la 3 ani de inchisoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata