OutKast, R.E.M., Patti Smith, printre nominalizații la Songwriters Hall of Fame

16

 OutKast, R.E.M. și Patti Smith se numără printre cei 24 de compozitori nominalizați pentru includerea în Songwriters Hall of Fame în 2020, iar artiștii vor putea fi votați până pe 16 decembrie, potrivit NME.

Printre cei 24 de artiști și compozitori se mai numără The Neptunes, un duo de producători muzicali format din Pharrell Williams și Chad Hugo, cântăreața Mariah Carey, ce a mai fost nominalizată în anul 2018, Annie Lennox și Dave Stewart din formația Eurythmics, grupul muzical The Isley Brothers și Mike Love, fondator al trupei Beach Boys.

„Sunt profund onorat să fiu nominalizat la @SongwritersHOF. Nu am cuvinte pentru a exprima cât de emoționat sunt. Am foarte multe amintiri dragi de când scriam acele piese și le sunt recunoscător celor ce au iubit muzica noastră pentru atât de multe generații”, a scris Mike Love pe rețeaua de micro-blogging Twitter.

Rapperul Big Boi din formația OutKast a scris un mesaj scurt cu privire la nominalizare, pe rețeaua de socializare Instagram: „Ok, atunci!”

Compozitorii „cu un notabil catalog de cântece” pot fi incluși după minimum 20 de ani de la „prima lansare comercială importantă a unei piese”, potrivit reprezentanților Songwriters Hall of Fame. Cei 24 de compozitori și artiști vor putea fi votați până pe 16 decembrie, iar ceremonia de includere în Songwriters Hall of Fame va avea loc pe 11 iunie 2020, în New York.

Printre artiștii incluși recent în Songwriters Hall of Fame se numără artista rap Missy Elliott, cântărețul Yusuf Islam, cunoscut drept Cat Stevens, și John Prine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata