Războiul din Ucraina a reușit să-l transforme pe Zelenski într-o figură emblematică

Dincolo de consecințele sale catastrofale, războiul din Ucraina a reușit să-l transforme pe Zelenski într-o figură emblematică, un simbol al rezistenței cunoscut la nivel mondial. Președintele ucrainean începe să-și folosească notorietatea pentru a strânge fonduri destinate țării sale măcinate de un război care durează deja de foarte mult timp.

Concret, o minge de baseball semnată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost vândută la licitație cu peste 50.000 de dolari, o parte din încasări fiind destinată ucrainenilor strămutați de invazia rusă, relatează The Guardian.

În contextul estimativ, o casă de licitații din Boston, RR Auction, a anunțat că oferta câștigătoare pentru mingea de baseball Rawlings Major League a fost de peste trei ori mai mare decât estimarea. Compania va dona partea sa de 15.000 de dolari din vânzare. Vânzătorul, Randy Kaplan, va dona o parte din încasări organizației non-profit globale Americares.

Mingea este însoțită de o scrisoare semnată de Volodimir Yelchenko, reprezentantul permanent al Ucrainei la Națiunile Unite.

Kaplan este un cunoscut colecționar de mingi de baseball semnate de lideri mondiali, care rareori scoate la licitație piesele sale de preț. Ofertantul câștigător a dorit să rămână anonim, dar a fost descris de RR Auction ca fiind un “colecționar din Midwest, care este încântat că o parte din fonduri vor merge către eforturile de ajutorare a Ucrainei”.

Înplus, în cadrul aceleiași licitații au fost vândute documente semnate de naturalistul britanic Alfred Wallace, de inventatorul Nikola Tesla, de Albert Einstein și de părinții fondatori John Hancock și John Adams.

Cine este Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a ajuns la putere acum cu trei ani, cu promisiunea că va pune capăt războiului cu separatiștii susținuți de Moscova.

Însă în ultima vreme, situația a devenit tot mai amenințătoare și a culminat cu o invazie rusă. Dacă multă vreme a fost văzut drept actorul de comedie neexperimentat care a devenit președinte printr-o conjuctură, acum liderul de la Kiev capătă aură de erou.

În timp ce rușii și-au trimis rachetele asupra orașelor din Ucraina, Zelenski nu s-a clintit, atrăgând laude pentru calmul său și pentru modul în care își motivează concetățenii.

licitatieminge de baseballVolodimir Zelenski
Comentarii (0)
Adaugă comentariu