Renee Zellweger, de la calvarul personal şi transformările fizice, la triumful suprem

Indrăgita actriţă americană, Renee Zellweger, revine pe culmile gloriei fiind recompensată duminică cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, după şase ani petrecuţi în discreţie şi uitare, relatează online ziarul spaniol ABC.

Zellweger cântă live în acest film regizat de britanicul Rupert Goold, care spune povestea lui Judy Garland, ajunsă la 46 de ani la Londra, separată de copiii săi, datoare vândută şi luptându-se cu tot felul de dependenţe.

Renee Zellweger  protagonista seriei „Bridget Jones’s Diary” revine triumfal câştigând premiul Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină cu rolul său din filmul „Judy”,a şase ani după ce s-a retras din lumina reflectoarelor,

În filmul „Judy”, Renee a avut parte de o transformare fizică spectaculoasă, dar cel mai impresionant este modul în care trăieşte fiecare durere pe care o avea Garland. Are aceeaşi stare în care te imploră să te uiţi la ea, dar în acelaşi timp să o eviţi. Mişcările mâinilor, balansul trupului fără de care cel mai probabil s-ar fi prăbuşit, toate sunt asimilate de actriţă.

Cu câteva luni în urmă, Renee Zellweger mărturisea că după ce a încheiat filmările la „Bridget Jones’s Diary”, trilogia care a catapultat-o la celebritate, sănătatea ei fizică şi psihică a fost foarte afectată şi a căzut într-o depresie, care a obligat-o să-şi întrerupă carieră între 2010 şi 2016. „Nu mă simţeam bine. Nu mă îngrijeam. Sănătatea era pe ultimul loc între priorităţile mele”, a povestit actriţa revistei Vulture.

A fost nevoită să facă şedinţe de psihoterapie cu un specialist: „Mi-a spus că 99% din viaţa mea o trăim că persoană publică şi îmi rămânea prea puţîn din viaţa mea reală. Nu puteam continuă astfel, nu puteam să mă gândesc tot timpul la ce să fac, când nici măcar nu ştiam ce voi face în următorii mei doi ani din viaţă”, a mărturisit ea.

„Nu puteam să mă mai văd şi nici măcar să mă mai aud vorbind. Era timpul să iau o pauză. Simţeam nevoia de o perioadă de tăcere pentru a-i ascultă mai bine pe ceilalţi şi a înţelege mai bine viaţa. Plecând de la Hollywood, am devenit mai puternică. Am învăţat multe din această experienţă şi mi-a permis să mă reîntorc cu o altă stare de spirit”, a declarat ea revistei Closer.

Din aceste motive, Renee s-a îndepărtat de viaţa publică, timp în care nu s-a mai aflat nimic despre ea.

După reapariţie să, ea a atras mai mult atenţia prin marea schimbare a fizionomiei sale. „Sunt mulţumită că arăt diferit, pentru că trăiesc o perioadă foarte fericită a vieţii mele şi se poate vedea acum că sunt sănătoasă”, declarase Zellweger la reapariţia să în viaţa publică.

Şi, deşi trecerea ei prin sala de operaţii estetice era mai mult decât evidentă, devenind virală reţelele de socializare, ea a insistat că nu şi-a făcut nicio intervenţie chirurgicală.

„Poate părea surprinzător dar aceste comentarii nu mă ating. Recunosc în schimb că această perioadă a fost foarte dificilă pentru mine, dar cred că m-a făcut mai puternică . Pare ciudat, dar aceste comentarii m-au făcut să mă împac cu mine însămi şi să mă apreciez că femeie şi că persoană”, a spus actriţa.

Viaţa ei sentimentală, actriţa a fost mereu ermetică. S-a spus că ar fi avut relaţii cu Jim Carrey, George Clooney şi cu muzicianul Jack White. A fost şi căsătorită cu muzicianul country Kenny Chesney, dar căsnicia lor nu a durat mai mult de cinci luni şi a fost anulată pe motiv de „fraudă”.

A avut o scurtă relaţie şi cu Bradley Cooper, iar din 2013 este logodită cu chitaristul şi cântăreţ Doyle Bramhall ÎI. Despre dorinţa să de a deveni mamă, actriţa a fost tranşantă: „Nu am nevoie de copii pentru a fi fericită”.

Renee Zellweger s-a născut în Texas în 1969, fiind cea mai mică dintre cei trei copii ai unui cuplu de imigranţi. Tatăl său, de la care a moştenit numele, s-a născut în Elveţia, în timp ce mama să era din Norvegia. Înainte de a-şi încerca norocul că actriţă, Zelly, cum o numesc cei apropiaţi, a făcut studii de artă dramatică la Austin, în timp ce lucra în paralel că chelneriţă.

Succesul în carieră a apărut după ce s-a mutat în Los Angeles, obţînând primul său rol principal în „Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation”, în 1994. De atunci Zellweger a jucat în filme precum „Jerry Maguire”, „One True Thing”, „Bridget Joness Diary”, „Chicago” sau „Cinderella Man”.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata