Rusia neagă acuzațiile conform cărora ar fi lansat două rachete spre Polonia

34

Marți seară, două rachete ale Rusiei au căzut pe teritoriul Poloniei, ucigând două persoane. Cu toate acestea, Rusia neagă această informație și transmite că acele rachete nu au legătură cu armele rusești.

Astfel, Rusia neagă acuzațiile conform cărora ar fi lansat două rachete spre Polonia. Ministrul rus al Apărării spune că nu s-au făcut trageri în zona respectivă, iar acele epave nu au legătură cu armele rusești.

Rusia neagă atacul asupra Poloniei

În precizările sale, „Declarațiile presei poloneze și ale oficialilor cu privire la căderea rachetelor „rusești” în zona Przewodów sunt o provocare deliberată. Totul este pentru a escalada situația.

Nu s-au făcut trageri în zona respectivă. Epava publicată nu are nici o legătură cu armele rusești”, a declarat ministerul rus al Apărării.

Țările din Europa au reacționat

Însă, după anunțul conform căruia două rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei, mai multe țări au reacționat. Estonia este cea mai recentă țară care a transmis un mesaj de solidaritate.

Astfel, „Ultimele știri din Polonia sunt foarte îngrijorătoare. Ne consultăm îndeaproape cu Polonia și cu alți aliați. Estonia este pregătită să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO. Suntem pe deplin solidari cu aliatul nostru apropiat Polonia”, a anunțat ministrul de Externe al Estoniei.

La rândul său, ministrul Apărării din Letonia, Artis Pabriks, a avut și el o reacție în privința rachetelor rusești care ar fi căzut în Polonia.

„Condoleanțe fraților noștri polonezi. Regimul rusesc criminal a lansat rachete care nu vizează doar civili ucraineni, ci au aterizat și pe teritoriul NATO din Polonia. Letonia este pe deplin alături de prietenii polonezi și condamnă această crimă.

Prima mea reacție ar fi că, după ce rușii au lovit teritoriul polonez, articolul 4. este în vigoare, la fel ca și apărarea aeriană a aviației ucrainene”, a adăugat ministrul Apărării din Letonia.

Două rachete au căzut în Polonia

Aşadar, două rachete rătăcite au căzut în orașul polonez Przewodów, de pe partea poloneză a graniței cu Ucraina. Acestea au lovit uscătoarele de cereale. În urma impactului, doi cetățeni polonezi și-au pierdut viața. Poliția locală se află la fața locului, alături de procuratura și de unități ale armatei poloneze.

Exploziile ar fi avut loc la graniţa Poloniei cu Ucraina, după ce marți, Rusia a bombardat masiv mai multe orașe din Ucraina, inclusiv la Liov, oraş care se află în apropierea frontierei cu Polonia.

În contextul CNN, rachetele au lovit o fermă. Locul din care au venit proiectilele încă nu este clar. Presa poloneză a prezentat o imagine a unui impact adânc în sol şi a unui vehicul agricol răsturnat la faţa locului, în apropiere de oraşul Przewodow.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro