„20th Century Fox” – 3 miliarde de dolari încasări în 2014, record neatins de la „Avatar” în 2010

‘X-Men: Days of Future Past’ a fost prima producție din acest an a 20th Century Fox care a contribuit la încasările de peste 3 miliarde de dolari adunate până în prezent de la începutul anului de studiourile de producție, un record care nu a mai fost atins din 2010, de la distribuirea peliculei ‘Avatar’, scrie joi, variety.com.

O treime din încasările din acest a provenit de pe piața americană, iar două treimi — din afara țării. În acest an, 20th Century Fox a fost primul studiou de distribuție care a atins pragul național de 1 miliard de dolari, la 13 iulie, și a depășit la 16 iulie, pragul de 2 miliarde din încasări pe plan internațional. Doar de alte șase ori în istoria sa Fox a reușit să obțină la nivel internațional încasări de 2 miliarde de dolari.

Marii contributori din acest an pentru aceste încasări uriașe sunt ‘Grand Budapest Hotel’ cu 168 de milioane la nivel internațional, ‘Rio 2’ cu 490 de milioane dolari, ‘The Other Woman ‘ — 195 milioane, ‘X-Men: Days of Future Past’ — 735 de milioane de dolari, ‘The Fault in Our Stars’ — 243 de milioane, How to Train Your Dragon — 366 de milioane și ‘Dawn of the Planet of the Apes’ cu 132 de milioane, până în prezent. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata