A fost dezvăluit vehiculul Land Rover proiectat de prințul Filip, care va fi folosit ca și dric

Au fost dezvăluite imagini ale unui Land Rover modificat proiectat de ducele de Edinburgh pentru a-i purta sicriul.

Ducele, care a murit la vârsta de 99 de ani săptămâna trecută, a lucrat la crearea caroseriei personalizate timp de 16 ani, începând din 2003.

Modificările sale includ secțiunea spate superioară deschisă, unde sicriul său va fi așezat, și culoarea verde militar.

În ziua înmormântării, Land Rover Defender va fi folosit pentru a-i transporta sicriul la Capela Sf. Gheorghe.
Înmormântarea prințului Filip va avea loc sâmbătă la capela de la Castelul Windsor la ora 15:00 BST.

Camioneta Land Rover a fost printre detaliile înmormântării regale ceremoniale lansate joi de Palatul Buckingham.

Cei patru copii ai ducelui – Prințul de Wales, Prințesa Regală, Ducele de York și Contele de Wessex – precum și nepoții, Ducele de Cambridge și Ducele de Sussex, vor urma vehiculul într-o procesiune.

Ducele de Edinburgh a început să-și creeze propriul vehicul  în colaborare cu Land Rover în 2003, anul în care a împlinit 82 de ani.

Ducele, care a slujit în Marina Regală în cel de-al Doilea Război Mondial, a cerut ca, caroseria originală Belize Green să fie schimbată pe Green Bronze Dark, o culoare folosită pentru multe Land Rover militare.
El a proiectat, de asemenea, secțiunea din spate deschisă, în care se așează sicriul, conform specificațiilor sale exacte, inclusiv mânerele de cauciuc de pe știfturile metalice argintii cunoscute sub numele de „opritoare” sau „dopuri” care împiedică mișcarea sicriului.

Vehiculul are, de asemenea, butucii roților verzi, o grilă frontală neagră, o singură cabină și fără plăci de înmatriculare.

Defender a fost făcut la fabrica Land Rover din Solihull, iar ducele a supravegheat modificările timp de câțiva ani, făcând ultimele ajustări în 2019, anul în care a împlinit 98 de ani.
Rolul inițial al vehiculului ar fi fost de a-l transporta ducele de la Wellington Arch din centrul Londrei la Windsor, la 22 de mile distanță, dar pandemia de coronavirus a restrâns acele planuri de lungă durată.

Ducele a folosit Land Rovers de-a lungul vieții sale adulte și i-a acordat Mandatul Regal Land Rover acum mai bine de 40 de ani.
Prințul Filip a murit la castelul Windsor vineri, 9 aprilie. Corpul său se odihnește acum în capela privată a castelului.

Potrivit Palatului Buckingham, părțile ceremoniale ale înmormântării sunt în concordanță cu dorințele ducelui.

Restricțiile coronavirusului din Anglia înseamnă că doar 30 de persoane, distanțate social, au voie să participe la înmormântări.

Dolitorii vor fi membri ai familiilor reginei și ducelui de Edinburgh, inclusiv trei dintre rudele sale germane. Cortegiul și slujba vor fi televizate.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata