Academia de la Hollywood acţionează în judecată compania care oferă cadouri candidaţilor la Oscar

25

Hollywood Academy of Arts and Science a dat în judecată compania Lash Fary, cunoscută şi sub numele de Distinctive Assets, pentru atingere adusă mărcii Oscar oferind gratis cadouri în valoare de mii de dolari candidaţilor la prestigioasele premii ale cinematografiei americane, informează miercuri publicaţiile Variety şi The Hollywood Reporter citate de EFE.

Cererea a fost înaintată marţi la Curtea federală din California, după mai multe tentative ale Academiei de la Hollywood de a discredita această companie, care nu are nicio legătură cu organizarea decernării Oscarurilor.

Sub sloganuri ca ‘Everyone Wins at the Oscars’, care, potrivit Academiei, pot induce confuzie în rândul publicului, această companie oferă de mai mulţi ani pachete promoţionale cu cadouri în valoare de zeci de mii de dolari şi ca formă de consolare pentru candidaţii la Oscar care nu au câştigat la principalele categorii.

Academia a asigurat că Lash Fary încalcă marca Oscar şi aduce atingere „singularităţii” sale. În actul de trimitere în judecată se face referire la ştirile apărute în mass-media potrivit cărora pachetele cu cadouri promoţionale pentru 2016 ar cuprinde, printre altele, un cec de 5.500 de dolari pentru chirurgie plastică, un bon în valoare de 1.900 de dolari pentru mamoplastie, o jucărie sexuală de 250 de dolari şi un vaporizator de marihuana de 250 de dolari.

Potrivit Variety, anul trecut pachetele cu cadouri includeau un voiaj de lux cu trenul prin Munţii Stâncoşi din Canada, în valoare de peste 14.500 de dolari, sau închirierea unei maşini de lux pe an, pentru 20.000 de dolari. Revista relatează că la ultima ediţie a premiilor Oscar, cei care au pierdut la principalele categorii, alături de prezentatorul galei, Neil Patrick Harris, au acceptat cele 21 de pachete de cadouri în valoare totală de 2,5 milioane de dolari.

„Distinctive Assets a prezentat în mod fals că extravagantele lor pachetele cu cadouri sunt distribuite de Academie cu sprijinul sau cu aprobarea sa. Academia nu are nicio afiliere cu Distinctive Assets, nu o contractează, nu o consultă şi nici nu o ajută să distribuie aceste cadouri”, a precizat un reprezentat al organizatorilor de la Hollywood. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News