Acord al UE pentru reducerea cu 40% a gazelor cu efect de seră până în 2030

Uniunea Europeană a ajuns la un acord istoric vineri, 24 octombrie, asupra planului climat ce prevede o reducere de cel puțin 40% a emisiilor sale de gaze cu efect de seră până în 2030.

„Acord! Reducere de cel puțin 40% până în 2030. Acord al Consiliului European asupra unei politici energetice și climatului cel mai ambițios din lume”, a scris președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, pe contul său de Twitter.

Cei 28 de șefi de stat și de guvern au convenit de asemenea asupra a două obiective: creșterea ponderii de energii regenerabile la 27% din consum și economii de energie de 27%, a precizat Van Rompuy. Primul este obligatoriu, al doilea nu, notează AFP.

Europenii, impulsionați în special de Spania și Portugalia, au decis de asemenea să mărească „interconexiunile” electrice în cadrul Uniunii, a precizat Van Rompuy.

„Aceasta este o veste bună pentru climat, cetățeni, sănătate și negocierile internaționale asupra climatului de la Paris în 2015”, a mai spus el, asigurând ca s-ar crea „locuri de muncă durabile” și „competitivitate”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata