Activistele feministe pictează garduri cu numele victimelor din Mexic

Numele femeilor, victime ale violenței, au fost pictate pe bariere metalice ridicate în grabă în jurul palatului național al Mexicului sâmbătă târziu, înaintea unui marș major al femeilor, în timp ce activistele au transformat gardul într-un panou improvizat pentru mișcarea lor.

Aproape de partea din față a clădirii din epoca colonială, care servește drept birouri ale președintelui, activiștii au scris: „Victimele feminicidului” cu litere uriașe deasupra barierelor, cu numele multor femei scrise dedesubt.

Cu o zi mai devreme, președintele Andres Manuel Lopez Obrador a descris bariera drept un instrument necesar pentru a evita provocarea și a proteja clădirea istorică de vandalism înainte de marșul planificat de luni, de Ziua Internațională a Femeii.
Duminică, liderul de stânga a insistat că a crezut întotdeauna în egalitate într-un videoclip pe care l-a postat pe rețelele de socializare, în care i-a aruncat și pe cei pe care i-a descris drept critici conservatori care își propun să-și atace guvernul.

„Nu sunt șovinist. Sunt în favoarea drepturilor femeilor ”, a spus el, promițând să nu reprime niciodată adunarea gratuită a protestatarilor.

Citeste si:  Barilul de petrol Brent a coborât sub 35 de dolari pentru prima dată după 2004

Bariere metalice similare au fost ridicate în jurul Palatului de Arte Frumoase cu cupolă portocalie din apropiere, incluzând falnicele sale sculpturi din bronz, în timp ce oficialii orașului au anunțat planurile de a desfășura poliția în centrul orașului pentru a proteja defilatorii, precum și monumentele, inclusiv aproximativ 2.000 de femei polițiste.

„Lupta noastră are nume”, a scris Marisol Clava, academician, într-o postare pe Twitter, împreună cu fotografii cu numele scrise pe barierele palatului național.

Anul trecut, cel puțin 939 de femei au fost victime ale feminicidului, termenul folosit pentru omucideri care vizează în mod deliberat femeile, potrivit datelor guvernului.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner