Adulţii cu internet acasă au mai multe şanse să se căsătorească sau să-şi găsească un partener

19

Adulţii cu internet la domiciliu au mai multe şanse să aibă o relaţie amoroasă decât cei care n-au, arată un studiu apărut luni (16 august 2010) în Statele Unite, preluat de AFP.

Peste 82% din adulţii cu internet acasă sunt căsătoriţi sau trăiesc în cuplu, în timp ce 63% din cei care n-au internet la domiciliu sunt în această situaţie, subliniază studiul prezentat la reuniunea anuală a Asociaţiei Americane de Sociologie.
‘Cercetările noastre arată că accesul la internet joacă un rol important, ajutându-i pe americani să-şi găsească un partener’, explică Michael Rosenfeld, de la Universitatea Stanford, principalul autor al studiului.

Cercetătorii au mai descoperit că internetul constituie tot mai des un loc de întâlniri amoroase, mai ales pentru cuplurile de acelaşi sex. ‘Se poate ca în anii următori, internetul să-i înlocuiască pe prieteni, devenind cel mai eficient mijloc de a ajunge la întâlniri amoroase, înlăturând astfel prietenii, pentru prima oară după 1940’, adaugă Rosenfeld.

Printre cuplurile care se cunosc online, 61% sunt de acelaşi sex, precizează studiul. ‘Cuplurile care se cunosc online sunt cel mai probabil de acelaşi sex’, se mai spune în studiu. ‘Internetul nu este numai o formă nouă formă, mai eficientă, de a păstra legătura cu reţeaua de prieteni.
Este o nouă formă de intermediere socială care poate redefini tipul de partener şi de relaţii pe care le avem’, încheie Michael Rosenfeld. Studiul a analizat datele culese în cadrul unui sondaj realizat pe 4 002 adulţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata