Aeroportul JFK din New York va avea din 2016 un terminal destinat exclusiv animalelor

19

Primul terminal de aeroport destinat în exclusivitate animalelor urmează să fie construit pe aeroportul JFK din New York, informează miercuri The Independent.

Denumit „The Ark” (aluzie la Arca lui Noe, n.red.), terminalul — care va oferi servicii de îmbarcare, carantină și de transport — se va deschide la începutul anului 2016, iar construcția sa va costa peste 30 milioane de lire sterline.

Se estimează că investiția va genera un profit de 70 de milioane de lire sterline pe o perioadă de 30 de ani și va crea aproximativ 110 de locuri de muncă.

Terminalul va dispune de cuști confortabile, de locuri speciale destinate păsărilor și va asigura asistență medicală calificată, măsuri menite să contribuie la relaxarea animalelor înainte și după un zbor cu avionul.

Animalele vor fi transportate în vehicule climatizate individuale și va fi elaborat un sistem care să asigure o gestionare adecvată a bovinelor, caprinelor, porcinelor și ovinelor care tranzitează terminalul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata