Afluxul masiv de refugiaţi, motivul principal de îngrijorare pentru şefi de companii şi experţi

Afluxul masiv de refugiați constituie motivul principal de îngrijorare printre șefi de companii, economiști și experți politici din toată lumea, conform unui sondaj realizat de Forumul Economic Mondial, prezentat joi la Viena și preluat de DPA.

Din cele aproape 750 de persoane intervievate, mai mult de jumătate au indicat migrația ilegală pe scară largă drept riscul cel mai preocupant pentru următoarele 18 luni.

Prăbușirea unor state, războaiele, șomajul și căderea unor guverne naționale completează lista riscurilor de preocupare imediată pentru respondenți.

Problema fluxurilor masive de refugiați s-a aflat și pe lista riscurilor considerate cu gradul cel mai ridicat de probabilitate de a se produce în următorul deceniu, urmată de fenomenele meteo extreme, eșecul de a stopa schimbările climatice, alte riscuri menționate fiind războaiele și catastrofele naturale.

Pe de altă parte, managerii și experții intervievați au indicat eșecul eforturilor de stopare a schimbărilor climatice drept riscul cu cel mai mare impact potențial.

‘Știm că schimbările climatice exacerbează alte riscuri precum migrația și securitatea’, a comentat Margareta Drzeniek-Hanouz, expert-șef pe probleme de riscuri al Forumului Economic Mondial.

Rezultatele sondajului au fost lansate înaintea Forumului Economic Mondial care va începe săptămâna viitoare în stațiunea elvețiană Davos, unde sunt așteptați 2.500 de decidenți guvernamentali, din corporații și organizații internaționale.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata