Al-Qaida scoate prima sa revistă online în engleză

Organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA) a inaugurat duminică (11 iulie 2010) prima sa revistă online în limba engleză, în care îşi propune să-i înveţe pe potenţialii „jihadişti” cum să acţioneze prin „mijloace specifice” în războiul de gherilă, relatează de la Sanaa AFP.

Articolele din revista de 67 de pagini, intitulată sugestiv „Inspire”, are titluri explicite, precum „Să construieşti o bombă în bucătăria mamei tale”, sau „La ce să te aştepţi în timpul jihadului”, menţionează SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste.
Conform organizaţiei, revista – care îi instructează pe aşa-zişii „cercetaşi” cum să fabrice dispozitive capcană capabile să omoare zeci de persoane dintr-odată – a fost lansată de Al-Fajr Media Centre, o reţea internet destinată grupărilor extremiste.

Lista „ingredientelor” pe care orice bun jihadist trebuie să le aibă conţine: zahăr, chibrituri, ţevi, ghirlande luminoase, ceas. De asemenea, orice bun jihadist care se deplasează în străinătate trebuie să cunoască bine limba şi obiceiurile acelei ţări, să se prezinte într-o ţinută îngrijită, afirmă articolul „La ce să te aştepţi în timpul jihadului”.
Din „tolba jihadistului” nu trebuie să lipsească cărţile religioase, dar nici produse ale tehnicii de ultimă oră: MP3-uri şi calculatoare, conform aceluiaşi articol, care avertizează în legătură cu folosirea telefoanelor mobile.

Un al treilea articol le recomandă potenţialilor combatanţi islamişti să utilizeze un limbaj informatic codificat, denumit ”Asrar al-Mujahedin” /Secretele mujahedinilor/, atenţionând totodată că „inamicul” dispune de un manual pentru decodificarea mesajelor secrete.
„Inspire” nu este doar un simplu manual, ci şi o „revistă literară”, unde cei avizaţi pot citi interviuri, eseuri, dar şi poeme precum cel din primul număr al revistei, care îl omagiază pe Omar Faruk Abdulmutallab – tânărul nigerian acuzat că intenţiona să comită un atentat pe cursa aeriană Amsterdam-Detroit, în ziua de Crăciun a anului trecut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata