Albania: Captură de două tone de canabis ce urma să ajungă pe pieţele din Europa

20

Poliţia albaneză a capturat în cursul nopţii de luni spre marţi în portul Durres (la 40 de km nord-vest de Tirana) o cantitate de peste două tone de canabis ce urma să ajungă pe piaţa europeană, au anunţat marţi surse oficiale, transmite AFP.

Drogurile, ambalate în saci de plastic, erau ascunse în corpuri de mobilier într-un camion înmatriculat în Macedonia și care se îndrepta spre Italia, au precizat forţele de poliţie.

Șoferul camionului, cetăţean macedonean, a fost reţinut, iar o anchetă este în curs de desfășurare asupra unui posibil trafic de droguri între Albania și Macedonia.

Poliţia a mai confiscat luni aproximativ 1,6 tone de canabis în largul coastelor peninsulei Karaburun (150 de km sud-vest de Tirana). Traficanţii intenţionau să transporte drogurile la bordul unor bărci pneumatice către Italia sau Grecia.

Ministerul de interne din Albania a indicat marţi că, din ianuarie, a reţinut mai mult de cincisprezece tone de canabis destinate pieţelor europene.

Albania este una dintre ţările din Balcani considerată placă turnantă pentru traficul cu stupefiante, fiind, conform rapoartelor diferitelor forţe de poliţie la nivel internaţional, principalul furnizor de marijuana în Europa.

Conform experţilor internaţionali, micuţul oraș Lazarat, aflat la 240 de km sud de Tirana, este cel mai mare producător de canabis din această ţară, cu 900 de tone pe an și o valoare estimată la aproximativ 4,5 miliarde de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata