Alstom: contract de 800 de milioane de euro cu SNCF

Alstom SA a declarat ca a semnat un contract in valoare de 800 de milioane de euro (1,2 miliarde de dolari americani) pentru a furniza 100 de trenuri regionale companiei franceze de cai ferate SNCF, se arata intr-un comunicat de presa, preluat de AP.

Contractul face parte din programul de modernizare si reinnoire a trenurilor cu care opereaza SNCF, care ar putea comanda 1.000 de trenuri in urmatorii zece ani, pentru suma de aproximativ 7 miliarde de euro.
Contractul semnat marti (27 octombrie 2009) include o clauza care ar putea creste valoarea comenzii catre Alstom la un miliard de euro, daca trenurile sunt livrate in perioada 2013-2015.

Alstom este un conglomerat francez, axat pe generarea de electricitate si pe industria feroviara, fiind una dintre cele mai importante companii din lume in domeniul producerii de echipamente energetice si feroviare.
În România, grupul Alstom detine 3 firme, respectiv Alstom Power România, Alstom General Turbo si Alstom Transport, precum si un centru de coordonare a proiectelor de mediu din regiune. Alstom Transport Romania are un contract de 260 milioane de euro cu Metrorex, pe o durata de 15 ani, pentru asigurarea serviciilor de mentenanta a trenurilor de metrou.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata