Amazon face contestație după ce Pentagonul a acordat un contract de miliarde Microsoft

Amazon Inc a intentat vineri o acțiune în instanță în Statelor Unite prin care contestă decizia Departamentului Apărării din SUA din octombrie de a atribui un contract de cloud computing în valoare de până la 10 miliarde de dolari rivalului Microsoft Corp, transmite Reuters.

Plângerea și o moțiune suplimentară au fost depuse la Curtea Federală a Revendicărilor din SUA, potrivit unui purtător de cuvânt al Amazon Web Services, o diviziune a gigantului online din retail fondat de miliardarul Jeff Bezos.

Compania nu a vrut să explice baza reclamației sale.

Acțiunea intentată conține la dosar „informații de proprietate, secrete comerciale și informații financiare confidențiale” care ar putea „cauza oricărei părți severe vătămări competitive”, spune Amazon într-un document al instanței prin care solicită un ordin de protecție a informațiilor.

Săptămâna trecută, secretarul american al Apărării, Mark Esper, a respins orice sugestie de partizanat în decizia Pentagonului de a atribui contractul companiei Microsoft, după ce Amazon a anunțat că intenționează să o conteste.

„Credem că faptele vor arăta că (Departamentul Apărării) a derulat un proces detaliat, complet și corect în determinarea nevoilor (contractului) au fost cel mai bine îndeplinite de Microsoft”, a spus și Microsoft într-o declarație prin e-mail.

Amazon fusese considerată favorită pentru contractul Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI), parte a unui proiect mai larg de modernizare digitală al Pentagonului, înainte ca dezvoltatorul de software Microsoft să răsară drept câștigător-surpriză.

Amazon a spus anterior că motive politice au stat în calea unui proces echitabil de licitație. Bezos, directorul executiv al Amazon și proprietarul publicației Washington Post, este un critic explicit al președintelui american Donald Trump.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata