Amazon recunoaște problema șoferilor care urinează în sticle, cerându-i scuze reprezentantului SUA, Mark Pocan

9

Amazon.com Inc și-a cerut scuze reprezentantului SUA Mark Pocan, recunoscând că a marcat un „autogol” în refuzul inițial al sugestiei sale că șoferii săi au fost uneori obligați să urineze în sticle în timpul rundelor de livrare.

„Știm că șoferii pot și au probleme să găsească toalete din cauza traficului sau uneori a rutelor rurale, iar acest lucru a fost în special evidențiat în timpul Covid, când multe toalete publice au fost închise”, a spus compania într-o postare pe blog

Admiterea sa a avut loc la o săptămână după ce democratul a criticat condițiile de muncă ale Amazonului, spunând într-un tweet: „A plăti muncitorilor 15 USD / oră nu te face un „loc de muncă progresiv” atunci când îi faci pe muncitori să urineze în sticle de apă”.

Amazon a emis inițial o negare, spunând într-un tweet: „Nu crezi cu adevărat chestia de pipi în sticle, nu-i așa? Dacă ar fi adevărat, nimeni nu ar lucra pentru noi. ” Dar ulterior a dat înapoi acele comentarii.

„Acesta a fost un obiectiv propriu, suntem nemulțumiți de el și îi datorăm scuze Reprezentantului Pocan”, a spus Amazon în postarea sa de pe blog, adăugând că răspunsul său anterior se referea doar la personalul din depozitele sau centrele de sortare.

Compania a declarat că problema este la nivel de industrie și că va căuta soluții, fără a specifica care ar putea fi acestea.

Scuzele Amazonului vin într-un moment în care lucrătorii dintr-un depozit din Alabama așteaptă un număr de voturi care ar putea duce la prima unitate sindicalizată a retailerului online din Statele Unite și ar marca un moment important pentru forța de muncă organizată.

Amazon a descurajat mult timp încercările de organizare a celor peste 800.000 de angajați americani. Afirmațiile multor lucrători de la un loc de muncă istovitor sau nesigur au transformat sindicalizarea companiei într-un obiectiv cheie pentru mișcarea muncitorească din SUA.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News