Angela Merkel, aleasă pentru varianta „sună un prieten” la „Vrei să fii milionar”

O scenă inedită s-a petrecut la emisiunea ‘Vrei să fii milionar’, difuzată de postul RTL: candidatul, Wolfgang Bosbach, 61 de ani, deputat și fost lider al grupului parlamentar al CDU (Partidul creștin-democrat) din Bundestag, ar fi vrut să fie ajutat de cancelarul Angela Merkel la a 14-a întrebare, care valora 500.000 euro, relatează lesechos.fr.

După ce a epuizat celelalte variante de ajutor, lui Bosbach i-a venit ideea să o sune de pe telefonul său mobil pe Angela Merkel. După două încercări a renunțat fiindcă prietenul apelat nu a putut fi contactat. ‘Cred că se ocupă de salvarea lumii’, a spus omul politic, spre amuzamentul publicului. Liderul german a intervenit totuși în emisiune, trimițându-i lui Bosbach un mesaj pe telefonul mobil: ‘OK, nu contează despre ce era vorba. Cu căldură, AM’, i-a scris cancelarul german concurentului.

Wolfgang Bosbach nu a știut să răspundă la întrebarea: ‘O mașină de spălat din RDG, model WM66, a ajuns celebră fiindcă utilizatorii puteau să o folosească și la: a) producerea curentului electric b) pregătirea conservelor de fructe c) aspirarea prafului d) recepționarea unui post de radio vest-german? Răspunsul corect era b). Neputând conta pe ajutorul ultimului joker, concurentul a preferat să se retragă, câștigând 125.000 euro. De această sumă vor beneficia două fundații de ajutorare a copiilor și a persoanelor cu dizabilități.

Citeste si:  Alegerile parlamentare din Republica Moldova vor avea loc la 30 noiembrie

Celălalt câștigător al serii este chiar postul RTL care a anunțat, înainte de difuzarea emisiunii înregistrate, că ajutorul Angelei Merkel va fi solicitat la o întrebare ce ține de fosta RDG, fără să spună mai mult. Rezultatul a fost o cotă de piață de 26% și 9 milioane de telespectatori, încheie lesechos.fr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner