Animalele ce vieţuiesc pe teritoriul reşedinţei prezidenţiale a lui Ianukovici vor fi transferate la grădina zoologică

Animalele care vieţuiesc pe teritoriul reşedinţei prezidenţiale a lui Viktor Ianukovici, ‘Mejigorie’, situată lângă Kiev, vor fi consultate de veterinari, după care vor fi transferate la grădina zoologică din Kiev, a anunţat duminică şeful Administraţiei municipale, Vladimir Makeenko, informează RIA Novosti.

‘Vom transfera animalele din ‘Mejigorie’ în grădina zoologică din Kiev. Din cauza stresului au murit deja patru bibilici. Facem totul pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple – am chemat veterinari, zoologi’, a declarat primarul Kievului.

La ora actuală, reşedinţa prezidenţială ‘Mejigorie’, abandonată de Ianukovici şi de pază, este deschisă pentru vizitatori. Mulţi ucraineni au avut, sâmbătă, posibilitatea de a se plimba pe teritoriul fostei reşedinţe prezidenţiale. Duminică, Rada Supremă a votat pentru restituirea ‘Mejigorie’ patrimoniului statului.

Potrivit mass-media ucrainene, pe teritoriul reşedinţei prezidenţiale vieţuiesc inclusiv asemenea animale rare precum struţi nandu, struţi africani, antilope kanna, papagali şi cerbi nobili. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata