Aplicaţia mobilă Waze avertizează şoferul când a depăşit viteza legală admisă

Aplicaţia mobilă de navigaţie prin GPS Waze are o nouă funcţie prin care-i avertizează pe şoferi că au depăşit viteza legală admisă pe un anumit segment de drum, scrie theverge.com.

Această nouă funcţie a fost lansată astăzi pentru utilizatorii din 18 ţări, printre care Franţa, Brazilia, Italia, a anunţat pe blogul oficial compania care deţine aplicaţia. Avertizarea respectivă îi atenţionează pe şoferi, printr-un mesaj în colţul ecranului telefonului, că au depăşit viteza legală admisă, iar mesajul rămâne vizibil până când şoferul revine la limita legală de viteză.

Șoferii pot opta pentru a include o alarmă sonoră atunci când depăşesc viteza legală sau să fie avertizaţi numai atunci când au depăşit limita de viteză cu un procent anume stabilit de şofer.

Waze, care este una dintre cele mai populare aplicaţii mobile de navigaţie din lume, a fost realizată de o companie din Israel cu finanţare din partea unei companii americane, iar în 2013 a fost achiziţionată de Google pentru 1,3 miliarde de dolari. Această nouă funcţie a Waze nu este inovatoare pentru acest domeniu al sistemelor de navigaţie prin sistemul GPS, atât Garmin cât şi Magellan oferă avertizări vizuale şoferilor atunci când depăşesc viteza legală. În schimb, celălalt serviciu similar al Google, Google Maps nu oferă această funcţie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata