Aplicaţie pentru smartphone care „traduce” în engleză etichetele în japoneză de pe produsele din comerţ

18

O aplicație pentru smartphone cu ajutorul căreia se scanează etichetele în limba japoneză de pe diferite produse și apoi utilizatorul primește informațiile respective în engleză sau alte limbi străine este dezvoltată în prezent în Japonia în cadrul unui proiect condus de Ministerul Economiei, la care participă 55 de companii, atât din domeniul producției de bunuri, cât și din sectorul comercial, transmite EFE luni.

Sistemul ar putea fi disponibil la sfârșitul anului viitor și se va adresa mai ales turiștilor străini care vor să se informeze în legătură cu un medicament, care sunt interesați de calitățile anumitor alimente pentru a se feri de factori alergeni, pentru că țin un regim sau pentru că respectă unele norme religioase, a relatat ziarul nipon Asahi.

Ministerul Economiei dorește ca sistemul să fie funcțional în engleză, chineză și coreeană, ținând cont de faptul că mare parte dintre turiștii din Japonia provin din partea de est a Asiei.

Noul sistem se inspiră din cel care există deja în lanțul de magazine 7-Eleven, cu program non-stop, amplasate în locurile cele mai frecventate de străini. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata