Aproape toţi medicii de la Serviciul Ambulanţa de la Sofia şi-au depus demisiile

Aproape toți medicii de la Serviciul Ambulanță de la Sofia și-u depus demisiile și au ieșit să protesteze, joi, în fața Ministerului Sănătății. Medicii contestă concedierea șefului acestui serviciu, Gheorghi Ghelev.

Ministerul anunțase că îl va demite pe Ghelev și pe adjunctul lui după un incident din această săptămână în care o femeie de 40 de ani a decedat la Sofia după ce a leșinat în stradă, iar ambulanța nu a venit decât după 30 de minute. În plus, potrivit martorilor, ambulanța care a venit nu a fost dotată cu defibrilator.

Într-un interviu pentru postul național de televiziune, Ghelev a respins orice responsabilitate pentru incident. El a spus că un oraș cu populația Sofiei are nevoie de 60 de ambulanțe care să fie disponibile 24 de ore din 24, dar din cauza lipsei de finanțare serviciul pe care îl conduce nu dispune decât cu 11 echipe de intervenție. Cele 8-9 minute cu care a întârziat ambulanța chemată la locul incidentului au fost fatale pentru femeie, dar nu a fost posibil ca echipa să plece imediat deoarece în momentul apelului nici una dintre ambulanțe nu era liberă, a explicat Ghelev.

El a pledat pentru creșterea substanțială a salariilor la medici care, în opinia lui, trebuie să înceapă de la 7.500 de euro deoarece acum aproape nimeni nu vrea să fie angajat cu un salariu de 300 de euro. Prin urmare, serviciul se confruntă cu un deficit acut de cadre medicale, în condițiile în care peste 70 de angajați de la Ambulanța din Sofia au plecat să lucreze în alte țări din UE, a subliniat medicul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata