Aproximativ 25 milioane de bagaje pierdute pe aeroporturi în 2009

Aproximativ 25 milioane de bagaje au fost pierdute, temporar sau definitiv, pe aeroporturi în 2009, costând companiile de aviaţie 2,5 miliarde de dolari, a indicat joi (25 martie 2010) Societatea internaţională de telecomunicaţii aeronautice (SITA) într-un comunicat, citat de AFP.

Jumătate din aceste pierderi (52 la sută) survine în cursul transferurilor de bagaje, în timp ce 16 la sută din bagaje n-au părăsit aeroportul la plecare, potrivit SITA, bazându-se pe date compilate cu Asociaţia internaţională a transportului aerian (IATA). La originea pierderilor se află, de asemenea, erori de etichetare, manipulări defectuoase, subliniază specialistul în etichetarea electronică a bagajelor.

Marea majoritate a bagajelor pierdute sunt găsite şi predate proprietarului lor în decurs de 48 de ore. Totodată, 850.000 de bagaje (3,4 la sută din total) rămân nereclamate sau au fost furate, remarcă SITA. Cu toate acestea, numărul bagajelor pierdute este în scădere cu 23,8 la sută în decurs de un an şi cu 40 la sută din 2007.

”O parte din această scădere poate fi atribuită numărului mai mic de pasageri care au călătorit anul trecut, dar scăderea cu 2,9 la sută a numărului de pasageri rămâne net inferioară scăderii cu 23,8 la sută” a pierderilor de bagaje, a afirmat sursa, precizând că la aceasta au contribuit şi ameliorările din sistemele de gestionare a bagajelor, precum şi verificările pasagerului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata