Asasini plătiţi ieşeau noaptea din închisorile din Mexic pentru a ucide

Autorii a trei masacre, în care au fost omorâte 35 de persoane în acest an la Torreon (în nordul Mexiului), erau deţinuţi pe care conducerea închisorii îi lăsa să iasă noaptea din incintă pentru a comite asasinate comanditate cu armele gardienilor lor, a anunţat duminică (25 iulie 2010) parchetul, citat de AFP.

17 persoane au fost ciuruite de gloanţe în 18 iulie în cursul unei sărbători într-un centru de petrecere a timpului liber. Alţi 9 tineri au fost omorâţi într-un bar în 15 mai, iar 19 persoane au sucombat sub rafalele ucigaşilor în 1 februarie la Torreon, oraş situat în apropierea închisorii Gomez Palacios.

Deţinuţii ieşeau cu autorizaţia Margaritei Gomez, directoarea închisorii, aflată în prezent în detenţie preventivă, împreună cu alţi trei angajaţi ‘pentru că au pregătit răzbunările la comandă utilizând vehicule oficiale pentru deplasări şi armele gardienilor închisorii pentru realizarea lor’. Anchetatorii forţelor de poliţie, care au comparat tuburile cartuşelor colectate la locurile masacrelor cu armele gardienilor închisorii, au constatat că patru puşti de asalt de tip AR-15 (aparţinând paznicilor) fuseseră utilizate pentru comiterea crimelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata