Asocierea Republicii Moldova la UE va afecta cooperarea cu Moscova

Moscova estimează că apropiata semnare a Acordului de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană riscă să complice relațiile de cooperare economică moldo-ruse, a anunțat marți Ministerul de Externe de la Moscova, într-un comentariu cu privire la discuțiile purtate de șeful adjunct al diplomației ruse, Grigori Karasin, cu liderii moldoveni, în cadrul recentei sale vizite la Chișinău.

Rusia a menționat că semnarea Acordului de asociere între Republica Moldova și UE, programată pentru 27 iunie, ar putea să complice și mai mult relațiile economice bilaterale moldo-ruse și ar putea deveni un test pentru aceste raporturi’, indică MAE rus într-un comunicat, citat de agenția de presă Ria Novosti.

În cadrul vizitei sale la Chișinău, ministru rus adjunct de externe Grigori Karasin s-a întâlnit la 9 mai cu premierul moldovean Iurie Leancă, precum și cu ministrul de externe și pentru integrare europeană, Natalia Gherman.

Diplomatul rus a subliniat importanța consultărilor la nivel de experți în domeniul economiei din cele două țări, care erau prevăzute pentru 9-10 iunie la Chișinău. Aceste consultări, potrivit lui Karasin, vor permite evitarea efectelor negative pe care le-ar putea avea semnarea Acordului de asociere asupra cooperării economice dintre Republica Moldova și Rusia.

Uniunea Europeană intenționează să semneze Acordul de asociere și de liber schimb cu Republica Moldova la summitul său din 27 iunie la Bruxelles. Acest acord a fost parafat la sfârșitul lunii noiembrie 2013, la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata