Atac cu bombă împotriva forţelor NATO la Kabul

14

Un atentat cu bombă a vizat marți, 7 iulie, la Kabul trupele străine din cadrul misiunii NATO în Afganistan, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, fără să precizeze dacă atacul s-a soldat cu morți sau răniți.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat, dar militarii străini din cadrul misiunii NATO ‘Sprijin hotărât’ se numără printre țintele predilecte ale rebelilor talibani.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, care a solicitat anonimatul, atentatul a vizat ‘forțele coaliției de la Kabul’, fără alte precizări.

Najib Danish, purtător de cuvânt adjunct al Ministerului de Interne afgan, a indicat la rândul său că o explozie s-a produs în sud-estul capitalei afgane, mai exact în districtul Shah Shahid.

Un fotoreporter AFP, care s-a deplasat la fața locului, a văzut un vehicul blindat puternic afectat în urma unei deflagrații.

Poliția a stabilit un perimetru de securitate și numeroase ambulanțe se îndreptau la locul unde a fost comis atacul.

De la sfârșitul misiunii de luptă a NATO în Afganistan, doar 12.500 de militari străini se mai află în prezent în această țară în cadrul unei noi misiuni denumite ‘Sprijin hotărât’, destinată formării și consilierii forțelor afgane.

Acestea din urmă trebuie să facă față rebelilor islamiști, care nu se mai limitează doar la bastioanele lor din sudul țării și atacă din ce în ce mai frecvent trupele guvernamentale și străine la Kabul și în nordul Afganistanului.

Săptămâna trecută, un atentat sinucigaș împotriva unui vehicul ce transporta militari americani pe un drum spre aeroportul din Kabul s-a soldat cu moartea a doi civili. Atacul a fost revendicat de către talibani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata