Atacurile teroriste dau peste cap evenimentele sportive programate în Turcia

Atacurile teroriste care au lovit Turcia în ultimul timp au dat peste cap evenimentele sportive interne şi internaţionale care urmau să aibă loc în această ţară, scrie Xinhua.

Multe dintre acestea ori au fost anulate, ori mutate în altă ţară, în special după ultimele atentate de la Istanbul, soldate cu 5 morţi şi 36 de răniţi.

Astfel, Federaţia Europeană de Tenis de Masă (ETTU) a anunţat că meciurile turneului preolimpic în proba de simplu, care ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 6-10 aprilie, au fost mutate din Turcia după ameninţările teroriste. ”ETTU a ajuns la concluzia că acest eveniment sportiv nu poate avea loc la Istanbul”, se arată într-o postare pe site-ul ETTU, menţionându-se că decizia a fost luată de comun acord cu Federaţia turcă de tenis de masă şi Federaţia Internaţională de Tenis de Masă.

”Ne pare foarte rău pentru această decizie. Federaţia turcă încheiase toate pregătirile pentru eveniment, dar hotărârea a fost luată în consens cu toate ţările europene”, a declarat Oktay Cimen, preşedintele Federaţiei turce de tenis de masă, potrivit portalului Mynet Spor.

În plus, turneul internaţional de fotbal Under-12, care era programat în oraşul Izmir, a fost amânat din motive de securitate, după atentatele de la Bruxelles.

Și derby-ul din campionatul de fotbal al Turciei, dintre Fenerbahce şi Galatasaray, a fost amânat după ce s-au primit ”ameninţări serioase de securitate”.

 (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata