Atentat şi tentativă de atentat eşuată, în Pakistan: zeci de victime

22

Cel puţin 9 persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 40 au fost rănite vineri (3 septembrie 2010) într-un atentat în sud-vestul Pakistanului şi într-o tentativă eşuată de atentat, în nord-vestul ţării, au anunţat surse ale poliţiei pakistaneze, citate de agenţiile de presă internaţionale.

Şase persoane au fost ucise şi 30 rănite de explozia unei bombe, produsă la o manifestaţie a minorităţii şiite (20%, în Pakistan, majoritar sunit), a declarat şeful poliţiei din Quetta, provincia Baluchistan. Manifestanţii marcau „Ziua al-Qods” (Ierusalim), propalestiniană şi antiisraeliană, a indicat sursa citată.
Pe de altă parte, 3 pakistanezi au fost ucişi şi şase răniţi, tot vineri, în nord-vestul Pakistanului de explozia provocată de un kamikaze, care a fost împiedicat în ultimul moment de la comiterea unui atentat, într-o moschee frecventată de o altă minoritate religioasă, au indicat surse ale poliţiei locale, citate de Xinhua.

Un kamikaze a încercat să intre într-un lăcaş de cult al sectei ahmadi, dar a fost interceptat de forţele de pază, provocând explozia în afara moscheei, în districtul Mardan, o mică localitate din nord-vestul Pakistanului. În mai, două moschei frecventate de ahmadi au fost atacate de kamikaze, în Lahore (estul Pakistanului), provozând moartea a 82 de credincioşi.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News