Atentat sinucigaş în Pakistan soldat cu 69 de morţi şi aproximativ 300 de răniţi

Cel puţin 69 de persoane, în majoritate femei şi copii, au murit duminică, 27 martie,  într-un atentat comis de un kamikaze care şi-a detonat explozibilul avut asupra sa în apropierea unui parc public din Lahore, capitala provinciei Punjab din estul Pakistanului, au precizat reprezentanţi ai poliţiei şi echipelor de salvare, citaţi de Reuters.

Explozia s-a produs în parcarea Parcului Gulshan-e-Iqbal, aproape de poarta de ieşire şi la doar câţiva metri de un loc de joacă pentru copii.

Alte aproximativ 300 de persoane ar fi fost rănite în explozie, conform unui bilanţ actualizat. Precedentul bilanţ vorbea de cel puţin 52 de morţi şi 150 de răniţi.

Atentatul s-a produs într-o zonă rezidenţială în weekendul de sărbătoarea Paştelui catolic.

Explozia nu a fost revendicată încă. Pakistanul, ţară cu o populaţie de 190 milioane de locuitori, se confruntă cu o insurgenţă talibană, cu organizaţii criminale şi cu violenţe sectariene. Punjab este cea mai mare şi cea mai bogată provincie.

Martori de la faţa locului au spus că au văzut părţi de cadavre împrăştiate în parcare.

Potrivit lui Salman Rafique, consilier pe probleme de sănătate în cadrul autorităţilor din Punjab, cel puţin 65 de persoane au murit în explozie.

„Peste 280 de persone au fost rănite. Mulţi se află acum în săli de operaţie şi ne temem că bilanţul morţilor ar putea creşte considerabil”, a spus Rafique.

„Majoritatea morţilor şi răniţilor sunt femei şi copii”, a declarat pentru Reuters Mustansar Feroz, reprezentant al poliţiei.

În imaginile transmise de media se văd copii şi femei ţipând şi plângând şi reprezentanţi ai echipelor de intervenţie, poliţişti şi simpli trecători cărând răniţi spre ambulanţe şi spre maşini private.

În 2014, Pakistanul a lansat o ofensivă împotriva talibanilor şi a jihadiştilor afiliaţi acestora în Waziristanul de Nord, încercând să le distrugă bastioanele de unde lansează atacuri deopotrivă în Pakistan şi Afganistan. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata