Atentat sinucigaş la Kabul împotriva Ministerului de Interne, soldat cu victime

Cel puţin şase poliţişti au fost ucişi miercuri la Kabul într-un atac comis de un kamikaze într-o clădire anexă a Ministerului de Interne afgan, cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, informează AFP.

‘Un kamikaze îmbrăcat în uniformă militară s-a aruncat în aer’ în interiorul clădirii, iar şase poliţişti au fost ucişi, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Sediq Sediqqi.

Atacul a fost revendicat pe Twitter de talibani.

Acest atentat comis împotriva uneia dintre cele mai bine protejate locaţii din capitala afgană are loc cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, un scrutin-cheie pentru stabilitatea în Afganistan, în condiţiile în care forţele NATO urmează să părăsească ţara până la sfârşitul anului.

Rebelii islamişti, care au promis să ‘perturbe’ alegerile prin orice mijloace, au comis o serie de atacuri în ultimele săptămâni. Sâmbătă, la Kabul, sediul Comisiei Electorale Independente (IEC), organismul responsabil pentru asigurarea bunei desfăşurări a alegerilor, a fost atacat timp de mai multe ore de un comando taliban. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Laurentiu Radu Frusina spune

    La Kabul se instaleaza teroarea, or fi anarhistii ? Noi, Masoneria Globala, vrem Globalizarea Democratica, adica o situatie sustinuta politic. Suntem impotriva mondializarii si facem razboi impotriva ei. Daca si-au atins tintele care ne convin noua, se prea poate ca talibanii respectivi sa fi actionat la Ordinul Masoneriei Globale.- http:// ateist.itgo.com ! Anunta-ma nu prin e-mail cand se adauga un comentariu, dar pe ICQ !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata