Atentate la Paris: Salah Abdeslam „doreşte să plece în Franţa cât mai rapid”

Suspectul-cheie în urma atentatelor comise în 13 noiembrie la Paris, Salah Abdeslam, capturat săptămâna trecută la Bruxelles, ”doreşte să plece în Franţa cât mai rapid posibil’, a anunţat joi avocatul său, Sven Mary, relatează AFP.

”Salah Abdeslam mi-a transmis dorinţa sa de a pleca în Franţa cât mai rapid posibil. Mă voi vedea cu judecătoarea de instrucţie pentru a nu se mai opune acestei plecări”, a declarat Sven Mary.

Acesta a adăugat că a obţinut o amânare, până la data de 7 aprilie, a audierii sale la Camera de Consiliu belgiană, care ar urma să se pronunţe joi cu privire la menţinerea detenţiei clientului său.

Sven Mary a menţionat că Abdeslam nu era la curent cu atentatele comise marţi la Bruxelles. Aflat în prezent încarcerat la Bruges, el urmează să apară în faţa instanţei la Bruxelles, pe 31 martie, pentru executarea unui mandat de arestare european emis de Franţa pe 24 noiembrie anul trecut.

Mandatul de arestare european permite evitarea procedurii internaţionale standard, extrădarea, care este de multe ori prea complicată și nesigură.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata