Atletism: Gabriela Petrova, vicecampioană europeană la triplusalt, depistată pozitiv la meldonium

Atleta bulgară Gabriela Petrova, vicecampioană europeană în sală la triplusalt, a fost depistată pozitiv la meldonium, a anunţat agentul său, citată de AFP.

„Gabriela Petrova, a prezentat urme de meldonium la un control antidoping în afara competiţiei/ Ea a utilizat acest produs în 2015, când era încă autorizat. Drepturile sale nu sunt suspendate, o anchetă fiind în curs de derulare”, a declarat impresarul Veniţa Atanasova pentru televiziunea publică bulgară BNT.

În vârstă de 23 ani, Gabriela Petrova a câștigat medalia de argint la triplusalt cu ocazia Campionatelor Europene de atletism indoor desfășurate în martie 2015 la Praga. Tot în 2015, ea a fost desemnată sportiva anului în Bulgaria.

Agenţia Mondială Antidoping (AMA) a înscris meldoniumul pe lista produselor interzise începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Antrenorul Gabrielei Petrova, Atanas Atanasov, a admis într-un interviu acordat ziarului Sega că atleta a utilizat produsul până în luna octombrie a anului trecut.

Meldonium a devenit cunoscut la începutul lunii martie, când jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova, fostă numărul unu mondial, a dezvăluit că a fost controlată pozitiv la această substanţă, în timpul Openului Australiei 2016.

După anunţul Mariei Șarapova, AMA a precizat că s-au înregistrat 99 de cazuri pozitive la meldonium începând cu data de 1 ianuarie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata