Au fost descoperite trei noi secţiuni din Marele Zid Chinezesc

Trei secţiuni ale Marelui Zid Chinezesc, necunoscute până în prezent, au fost descoperite de arheologi într-o vale din regiunea Ningxia, situată în nord-vestul Chinei, relatează miercuri presa din această  ţară, citată de agen ţia EFE.

Cele trei bucă ţi din Zid au fiecare o lungime de circa 20 de metri şi au fost găsite în apropierea localită ţii Nanchangtan. Ele fac parte din construc ţia ridicată pentru a împiedica popoarele nomade invadatoare să traverseze Fluviul Galben în timpul iernii, atunci când acest curs de apă înghea ţă, explică un arheolog.

Aceste vestigii, unele construite din piatră, au o vechime de circa 2.400 de ani şi datează din epoca Statelor Combatante (475-221 î.Hr.), perioadă ce a precedat prima unire a imperiului chinez realizată de dinastia Qin (221-206 î.Hr.). Împăratul Qin Shi Huangdi, fondatorul acestei dinastii, a fost cel care a început construc ţia Marelui Zid, inclus din anul 1987 în lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata