Austeritate la Vatican: Papa suspendă angajările şi orele suplimentare

Din raţiuni de economie, Vaticanul a decis să suspende angajările şi orele suplimentare pentru angajaţii deja existenţei, din partea cărora Papa Francisc se aşteaptă însă la un efort sporit, relatează joi France Presse, citând agenţia I.Media.

Secretariatul de Stat (guvernul central al Sfântului Scaun) le-a trimis o scrisoarea responsabililor a circa douăzeci de congregaţii şi consilii pontificale, cerându-le mai ales să suspende angajările şi orele suplimentare pentru angajaţi.

Pe lângă economiile ce vor fi astfel realizate, este vorba şi despre îngheţarea schemei de personal a Vaticanului în aşteptarea unor modificări importante, în special prin reformarea dicasterelor (ministere), a precizat agenţia specializată pe informaţii legate de Vatican.

Conform unor informaţii publicate de cotidianul Il Messaggero, şi confirmate de I.Media, o scrisoare circulară, semnată de secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, le-a cerut responsabililor administraţiilor pontificale să blocheze angajările, să nu mai efectueze reînnoiri de contracte şi să nu mai permită efectuarea de ore suplimentare sau serviciul duminical.

Alegerea Papei Francisc şi popularitatea sa în rândul maselor au suscitat o creştere a sarcinilor de lucru pentru numeroşi angajaţi, unii fiind nevoiţi să lucreze chiar şi duminica. Totuşi, acum se pare că se doreşte o reducere a cheltuielilor pentru personal, ţinând cont de bilanţurile preventive ale Sfântului Scaun pentru 2014, fără a se recurge însă la concedieri şi la alte măsuri ce i-ar putea pune în dificultate pe angajaţii care au familii de întreţinut. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata