Australia va debloca 82 milioane de euro împotriva violenţei conjugale

23

Australia a anunţat deblocarea a 150 de milioane de dolari australieni (82 de milioane de euro) pentru a lupta împotriva violenţei conjugale, cazurile de maltratare fiind în creştere de la începutul crizei coronavirusului, transmite AFP.

Premierul Scott Morrison a precizat duminica aceasta că suma se înscrie într-un plan de 1,1 miliarde de dolari australieni destinaţi ajutorării sectorului sănătăţii. Fondurile dedicate special luptei împotriva violenţei conjugale vor ajunge în principal la organizaţii care gestionează liniile telefonice de urgenţă.

Morrison a atras atenţia că, pe motorul de căutare Google, s-a înregistrat o creştere de 75% a căutărilor de ajutor privind violenţa în cadrul familiei, după ce guvernul a început să ia măsuri pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Women’s Safety, o asociaţie de întrajutorare a victimelor violenţelor conjugale cu sediul în New South Wales, regiunea cea mai populată din ţară, a informat că peste 40% dintre lucrătorii săi sociali au atras atenţia cu privire la creşterea solicitărilor de ajutor.

În Australia s-au înregistrat aproape 4.000 de cazuri de COVID-19, din care 16 decese.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata