Auto – Formula 1: Hamilton îl acuză pe Rosberg că l-a lovit în mod intenţionat în timpul MP al Belgiei

Pilotul britanic Lewis Hamilton l-a acuzat pe coechipierul său de la echipa Mercedes, germanul Nico Rosberg, actualul lider al Campionatului Mondial de Formula 1, că l-a lovit în mod intenționat, duminică, în timpul Marelui Premiu al Belgiei de la Spa-Francorschamps, câștigat de australianul David Ricciardo (Red Bull).

Incidentul a avut loc în cel de-al doilea tur al cursei, atunci când Rosberg, plecat din pole position, dar depășit imediat Hamilton, a încercat să treacă din nou în fața britanicului, lovind roata din spate a monopostului acestuia. În urma acestui acroșaj, Hamilton a fost nevoit în final să abandoneze, în timp monopostul lui Rosberg a pierdut o parte a eleronului față, însă germanul a încheiat cursa pe locul secund, mărindu-și avansul în fruntea clasamentului general.

Cei doi au fost convocați după cursă de conducerea echipei Mercedes, Hamilton declarând ulterior: „Tocmai am avut o reuniune, în cursul căreia el (Rosberg) a spus, în mare, că a făcut-o intenționat. A recunoscut că ar fi putut evita acroșajul, dar nu a făcut-o. A spus: ‘Am făcut-o pentru a demonstra ceva’. Dacă nu mă credeți, întrebați-i pe conducătorii echipei, care sunt la fel de nemulțumiți”.

Directorul general al echipei Mercedes, austriacul Toto Wolff, a precizat însă că vorbele lui Rosberg „au fost interpretate greșit”, iar germanul nu a provocat în mod intenționat incidentul respectiv.

„Nico nu a provocat în mod intenționat acroșajul, este un nonsens. Însă asta nu schimbă cu nimic lucrurile, iar incidentul rămâne unul inacceptabil pentru noi”, a afirmat Wolff.

La finele lunii iulie, în timpul Marelui Premiu al Ungariei, Hamilton l-a blocat de mai multe ori pe Rosberg, care a încheiat în final cursa pe locul 4, imediat în spatele britanicului, acesta fiind probabil unul dintre motivele acroșajului de duminică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata