Autoritatea de reglementare a pieței chineze amendează 12 firme pentru comportament ilegal de monopolizare

Autoritatea de reglementare a pieței din China a declarat vineri că a amendat 12 companii legate de 10 tranzacții care au demonstrat comportamente monopoliste ilegale.

Companiile au inclus Baidu Inc, Tencent Holdings, Didi Chuxing, SoftBank și o firmă susținută de ByteDance, a declarat vineri Administrația de Stat pentru Reglementarea Pieței (SAMR).

Companiile au fost amendate cu 500.000 de yuani (77.000 de dolari) fiecare pentru comportament care a determinat concentrarea pieței, dar nu a exclus toată concurența din alte companii, a spus SAMR.
Tencent a transmis într-o declarație că va rectifica activ operațiunile și va raporta în timp util autorității de reglementare în cazurile viitoare.

ByteDance a declarat că o întreprindere comună între firma sa afiliată și Shanghai Dongfang Newspaper Co Ltd, ambele amendate, nu a fost niciodată în funcțiune, iar JV a fost desființată în ianuarie.

Baidu, Didi și SoftBank nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

China a intensificat examinarea gigantilor săi de pe internet în ultimele luni, invocând îngrijorări cu privire la comportamentul monopolist și potențiale încălcări ale drepturilor consumatorilor.

Autoritatea de reglementare a amendat Alibaba, China Literature susținută de Tencent și alte firme pentru că nu au raportat în mod corespunzător tranzacțiile pentru analize antitrust. De asemenea, a amendat joi compania implicată într-un acord auto.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata