Autorităţile bulgare au depistat 80 de nereguli semnificative în cazul a 40 de plaje

22

Autoritățile bulgare au desfășurat până acum în această vară 97 de controale cu privire la administrarea plajelor, depistând în total 80 de nereguli semnificative în cazul a 40 de plaje de pe litoral, transmite vineri agenția BTA.

Încălcările constatate se referă la serviciile de salvamar, servicii medicale și amplasarea structurilor mobile, a precizat într-o conferință de presă la Sozopol ministrul dezvoltării regionale, Dessislava Terzieva.

Potrivit ministrului, plajele ar trebui administrate de companii private în locul guvernelor municipale, întrucât autoritățile municipale nu par să facă față acestei misiuni. Guvernul central va asigura, înainte de sfârșitul sezonului, că și plajele fără administrare dispun de salvamari. Unele plaje care nu sunt atractive din punct de vedere economic pot fi divizate pentru a atrage potențiali concesionari, adaugă sursa citată.

Ministrul dezvoltării regionale a inspectat vineri plaja centrală din Sozopol, despre care s-a stabilit că în această vară este perfect administrată, după ce anul trecut s-au constatat o serie de nereguli.

Unele stațiuni situate în zona de sud a litoralului bulgar, inclusiv Nessebar, Pomorie, Cernomoreț, Ravda și altele, nu dispun de suficienți salvamari pe plaje. La Cernomoreț și Varvara, medicii care lucrează pe plaje nu au calificările necesare, iar centrele medicale din zonă nu sunt dotate cu echipamentul adecvat. De asemenea, au fost depistat probleme cu structurile mobile pe plaja de nord din Sunny Beach și în zona plajei Harmanite, din Sozopol, între altele, a menționat ministrul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata