Aventura unui cuplu de americani care a decis să călătorească în toată lumea continuă şi în 2016

0

Un cuplu de americani care a decis în urmă cu peste doi ani să vândă aproape tot ce aveau şi să renunţe la slujbe pentru a călători în lumea întreagă îşi continuă visul şi în 2016, prima destinaţie aleasă în acest an fiind China, relatează publicaţia Business Insider.

După opriri la Beijing, Shanghai şi la Marele Zid Chinezesc, aşa cum arată imaginile postate pe contul lor de Instagram, „nodestinations”, cei doi urmează să pornească în curând spre Thailanda, pentru a vizita această ţară, pentru a doua oară de când au început periplul în jurul lumii.

Aventura celor doi a început în octombrie 2013, atunci când Chris Garlotta i-a propus soţiei sale, Danika, să îşi părăsească locurile de muncă şi să să călătorească în străinătate pentru o perioadă de şase luni.

Iniţial, cei doi au s-au gândit că au nevoie de un an pentru a-şi pregăti călătoria de şase luni, însă pe măsură ce şi-au făcut o listă cu locurile de vizitat, au realizat că era nevoie de cel puţin un an. Ulterior, Chris a găsit bilete ieftine de avion pentru Roma, la 300 de dolari, care ofereau o singură posibilitate de plecare în luna martie, aşa că şi-au devansat programul cu şase luni.

Atunci când au luat decizia, Chris lucra în domeniul designului grafic şi al dezvoltării de site-uri la companii de profil, iar Danika era şefă de marketing la un grup de hoteluri boutique. Potrivit Business Insider, cei doi au simţit că dorinţa lor de a experimenta culturi necunoscute şi de a vedea lucruri noi era extrem de limitată de programul de lucru.

„Este întotdeauna dificil să pleci de la muncă”, a povestit Chris. „Ne plăcea să facem excursii frecvente, aşa că plecam de două ori pe an câte o săptămână. Ulterior, ne-am dat seama că la două săptămâni pe an, nu am vedea niciodată toate locurile în care doream să mergem”, a explicat americanul pentru Business Insider.

Cei doi au decis să îşi părăsească slujbele, să închirieze apartamentul pe care îl deţineau în San Francisco şi să continue să lucreze ca freelanceri în domeniile în care activau până atunci: Chris în domeniul designului grafic şi al dezvoltării de aplicaţii, în special a aplicaţiei sale, ZingSale, care notifică consumatorii în privinţa unor scăderi de preţuri, iar Danika în strategii de marketing şi de social media.

Deja, după nouă luni departe de casă, cei doi au dovedit că ideea de a lucra de pe drum poate fi una destul de sustenabilă.

„Programul de lucru 9-5 (09.00-17.00 n.r.) a încetat complet”, explică Chris. „În San Francisco, lumea se aştepta ca, atunci când trimitea un e-mail, răspunsul să vină în câteva ore. Acest lucru s-a schimbat”. „Deoarece nu pierdem timpul cu mersul la birou, putem lucra mult mai puţin şi avansa la fel de mult în proiecte”, a explicat el pentru publicaţia amintită.

Cuplul estimează că lucrează în prezent aproximativ 20-40 de ore pe săptămână, la un venit de circa 70% din cel obţinut acasă, în San Francisco.

Danika povesteşte că acum, în loc să piardă timpul la birou, îşi termină ce au de făcut şi pleacă.

„Am descoperit că lucrăm mai eficient, deoarece nu vrem să stăm şi să pierdem vremea pe internet”, iar „ulterior ne putem petrece ziua ieşind şi explorând”.

Cei doi nu folosesc telefonul mobil pentru a efectua apeluri telefonice în timpul zilei, ci depind de Google Voice pentru ca membrii familiei şi clienţii să îi poată suna pe numărul lor american.

Din punct de vedere logistic, explică cuplul, pentru a lucra aşa cum lucrează ei, tot ce îţi trebuie este un computer şi o conexiune WiFi. Cei doi recomandă însă celor care ar dori să le urmeze exemplul să aibă la ei şi un smartphone care se poate conecta la internet şi, nu în ultimul rând, să îşi găsească un loc confortabil de unde pot lucra.

Până acum, Chris şi Danika au fost în peste 12 ţări şi 40 de oraşe şi sunt hotărâţi să extindă lista.

Chris şi Danika nu sunt singurul cuplu care a ales să îşi urmeze visul de a călători în toată lumea. Potrivit site-ului Boredpanda.com, un alt cuplu din Statele Unite a ales să renunţe la tot şi să călătorească începând din august 2011.

Matt şi Jessica Johnson, de 32 de ani, şi-au părăsit slujbele, de manager de vânzări auto, respectiv de specialist în facturare, şi-au cumpărat o barcă şi s-au decis să navigheze în mai multe ţări ale lumii, printre care Bahamas, Jamaica, Peru şi Cuba. Alături de aceştia, din 2012, pe barcă se află şi Georgie, pisica lor, care ştie să înoate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata