Barclays ar putea cumpăra 135 filiale ale BMPS pentru 540 milioane de euro

Banca britanica Barclays Plc a imbunatatit oferta pentru achizitionarea a 135 filiale ale Monte dei Paschi di Siena SpA (BMPS), a treia banca din Italia, la 540 milioane de euro (804,6 milioane de dolari), conform unui articol aparut marti (27 octombrie 2009) in ziarul italian “Il Messagero”, transmite AFP.

Ziarul italian sustine ca Barclays a facut o oferta de aproximativ patru milioane de euro pentru fiecare filiala a BMPS, ceea ce reprezinta o crestere de la oferta de 2,5 milioane de euro, din 2008, ca parte a strategiei de dezvoltare a bancii britanice.
Reprezentantii Monte dei Paschi di Siena SpA au refuzat sa comenteze informatia, iar “Il Messagero” sustine ca inca se asteapa o alta oferta, de la banca italiana Intesa Sanpaolo.

Barclays este una dintre putine le banci europene care se extind in aceasta perioada de criza, fiind interesata de expansiunea in sudul Europei.
Barclays Capital, divizia de investitii bancare a bancii britanice, a achizitionat anul trecut divizia din America de Nord a Lehman Brothers Holdings Inc.
În mai, Paul G. Parker, directorul general al diviziei de fuziuni si achizitii a Barclays, anunta ca ar putea angaja intre 30 si 40 de bancheri in Italia, Germania si Franta, si intre 15 si 25 de bancheri in Marea Britanie.

“Intentionam sa ajungem in primele trei din lume la investitii bancare”, a declarat Parker, prin “combinarea perspectivei globale a bancii cu expertiza locala”.
Barclays a angajat deja aproximativ 30 de fosti bancheri ai ABN Amro Holding, care se vor concentra pe fuziuni si achizitii in Europa Centrala si de Est, precum si aproximativ 15 bancheri in Asia, a afirmat Parker.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata