Barroso vrea să reducă bugetul agriculturii după 2013

23

Agricultura nu se numara printre prioritatile politice ale presedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso, pentru cel de-al doilea mandat al sau. Din aceasta cauza, bugetul agriculturii dupa 2013 va fi redus treptat, propune Barroso intr-un document citat de portalul german Europaticker.

Potrivit unui proiect de buget al UE solicitat de statele membre, dar care nu a primit deocamdata acceptul membrilor Comisiei, prioritare pentru presedintele executivului comunitar sunt crearea de noi locuri de munca, protectia mediului si securitatea energetica. De aceea, pentru a face rost de mai multe fonduri pentru aceste obiective, bugetul agriculturii trebuie diminuat, se mai arata in documentul mentionat.

Totusi, pentru ca agricultura sa nu sufere prea tare, Barroso lasa statelor membre posibilitatea de a acorda subventii agricole. Platile directe catre agricultori vor fi nu doar diminuate, ci si redistribuite. În schimb, cel de-al doilea pilon al politicii agricole comune (PAC), dezvoltarea rurala, va avea de câstigat, mai ales daca proiectele depuse in cadrul acestui pilon pun un accent mai mare pe protectia mediului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata