Băutură alcoolică realizată în Coreea de Nord care nu provoacă mahmureală

29

Autoritățile nord-coreene au informat că au reușit să elaboreze o băutură alcoolică care nu provoacă mahmureală, grație combinației de ingrediente care includ gingseng și orez, relatează agențiile EFE și AFP.

Potrivit unui articol publicat de revista Pyongyang Times (singura publicație în limba engleză) și preluat marți de site-ul de știri NK News, compania alimentară Taedonggang, situată în capitala țării, a reușit să distileze băutura, „după mai mulți ani de cercetări”.

Secretul produsului, denumit ‘Koryo Liquor‘, constă, potrivit publicației nord-coreene, în utilizarea gingseng-ului de bună calitate, cu o vechime de șase ani, și înlocuirea zahărului cu orezul glutinos prăjit. Articolul notează că băutura de 30-40 de grade „este foarte apreciată de consumatori, deoarece este suavă și nu provoacă mahmureală”.

Combinația miraculoasă a obținut numeroase premii, cel mai important fiind primul loc la concursul național de băuturi alcoolice 2015, informează Times.

Totuși, experții consultați de NK News pun serios la îndoială faptul ca acest produs nu ar genera simptomele declanșate de consumul excesiv de băuturi alcoolice. Nu este prima dată când guvernul nord-coreean atribuite calități curative plantei gingseng.

Agenția oficială nord-coreeană KCNA informa anul trecut că produsele extrase din această plantă pot vindeca coronavirusul MERS sau chiar SIDA și Ebola. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News