Băuturile alcoolice tari interzise în aeroporturile din Moscova

Vânzarea bauturilor alcoolice tari a fost interzisa in barurile si restaurantele din aeroporturile moscovite, o masura ce face parte din campania antialcool lansata de presedintele rus Dmitri Medvedev, scrie vineri (2 octombrie 2009) cotidianul financiar rus Vedomosti.

Potrivit ziarului, de la inceputul lunii septembrie restaurantele din aeroporturile capitalei ruse “au fost intesate” cu procurori care verifica respectarea acestei masuri, luata in cadrul legii privind reglementarea productiei si distributiei de alcoolul.

Legea interzice, intre altele, vânzarea bauturilor cu un continut de alcool de peste 15% in locurile aglomerate si in cele ce prezinta pericol ridicat, printre acestea incadrându-se si aeroporturile. Ziarul precizeaza ca procurorii rusi au efectuat verificari pe aeroportul international Seremetievo si continua la Domodedovo si la Vnukovo.

Restaurantele si barurile au la dispozitie 60 de zile pentru a se conforma masurii luate, iar, daca dupa acest termen, se constata incalcarea ei, localurile in cauza vor fi inchise.

Presedintele rus Dmitri Medvedev declara la mijlocul lunii august ca masurile luate in ultimii ani de catre statul rus in vederea scaderii consumului de alcool in Rusia nu au schimbat cu nimic situatia, calificând rezultatul ca fiind “nul”.
“Sincer, alcoolismul in tara noastra este un flagel national”, afirma presedintele rus, amintind de statisticile Ministerului rus al Sanatatii si Dezvoltarii Sociale, potrivit carora peste 18 litri de alcool pur sunt consumati pe an pe cap de locuitor in Rusia.

La aproape o luna de la aceste declaratii, presedintele Medvedev a dat publicitatii o noua lista de masuri de lupta impotriva alcoolismului la scara nationala, masuri ce urmeaza sa fie discutate in Duma, camera inferioara a parlamentului federal rus.

Potrivit unui raport oficial publicat in iunie, abuzul de bauturi alcoolice ucide o jumatate de milion de persoane in fiecare an in Rusia, ducând la scaderea sperantei de viata, inferioara celei din tari sarace precum Bangladesh sau Honduras.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata